Kaiku-kollektiivi: Luonnoksia

Monitaiteellinen Luonnoksia-teos on esillä Hietasaaressa elokuussa 2018. Teoksen lähtökohtana on Mustasalmen ranta, joka tarjoaa näyttämön ja pysähtymisen, kuuntelemisen ja aistimisen paikan.

Luonto pääosan roolissa

Lunnoksia juhlii elävää luontoa, ja nostaa sen pääosaan. Taideteos luonnossa suuntaa näkemään ja kokemaan luontoa moniaistisesti sekä uudella tavalla.

Yhteisiä luonnoksia

Avoinna olevassa näyttämökuvassa voit seurata punaista lankaa. Reitin varrella on kehotuksia, kysymyksiä ja ehdotuksia ja teoksia. Aukiolla on koettavissa muun muassa tanssi-, ilma-akrobatia- / klovneria- ja kuvataideteoksia sekä työryhmän yhdessä toteuttama ympäristötaideteos, jossa synteettinen ja orgaaninen ottavat toisistaan mittaa.

Monitaiteellinen  Kaiku-kollektiivi

Luonnoksia -teos on myös upea kudelma taiteiden välisyydestä: työskentelytavan tavoitteena on ollut löytää synteesi, jossa taidemuodot kietoutuvat yhteen ja inspiroivat toisiaan. Kollektiivi on työstänyt mm. paikan, olemisen ja kuulumisen -teemaa eri taidemuotojen kautta kuvallisesti, kirjoittaen, kehollisesti ja klovnerian keinoin. 

Kaiku-kollektiivin jäsenet ovat Henna-Maria Hanhineva, Riikka Kontio, Katja Lehtola ja Mervi Vainio.

****

Teos on kannanotto katoavan paikan puolesta: paikan joka on uhattuna, paikan jota sen menetettyä ei voida korvata. Se on kannanotto hitauden, pitkään kypsyvien ajatusten ja tunteiden puolesta, kannanotto kuulumisen ja yhteyden puolesta. Näyttämökuva jätetään yhteiseksi, ilman valvontaa koettavaksi esityskierrosten ulkopuoliseksi ajaksi.

Esitykset:
15.8.2018 klo 19
16.8. klo 14 ja 19
ja 17.8. klo 19