Kaiku-kollektiivi: Luonnoksia

Monitaiteellinen Luonnoksia-teos on esillä Hietasaaressa elokuussa 2018. Teoksen lähtökohtana on Mustasalmen ranta, joka tarjoaa näyttämön ja pysähtymisen, kuuntelemisen ja aistimisen paikan.

Tarinateatteriohjaaja ja -näyttelijä Mervi Vainio. Kuva: Riikka Kontio.

Luonto pääosan roolissa

Luonnoksia juhlii elävää luontoa, ja nostaa sen pääosaan. Taideteos luonnossa suuntaa näkemään ja kokemaan luontoa moniaistisesti sekä uudella tavalla. Mustasalmen rannassa on koettavissa esitystaiteen ja kuvataiteen elementtejä sekä työryhmän yhdessä toteuttama installaatio, jossa synteettinen ja orgaaninen ottavat toisistaan mittaa. Kokijat voivat myös nauttia kupposen teetä kuusen alla ja osallistua halutessaan teokseen.

Kuvataiteilija Riikka Kontio ja maalattu tuoli. Kuvakaappaus on Henna-Maria Hanhinevan kuvaamasta videosta.

Monitaiteellinen  Kaiku-kollektiivi

Luonnoksia -teos on myös upea kudelma taiteiden välisyydestä: työskentelytavan tavoitteena on ollut löytää synteesi, jossa taidemuodot kietoutuvat yhteen ja inspiroivat toisiaan. Kollektiivi on työstänyt mm. paikan, olemisen ja kuulumisen -teemaa eri taidemuotojen kautta kuvallisesti, kirjoittaen, kehollisesti ja klovnerian keinoin. 

Tanssitaiteilija Henna-Maria Hanhinevan soolo. Kuva: Riikka Kontio.

Kaiku-kollektiivin jäsenet ovat Henna-Maria Hanhineva, Riikka Kontio, Katja Lehtola ja Mervi Vainio. Moniosaaja Unni Lehtola on ollut työryhmän tukena ideoimassa teosta ja toteuttamassa mm. installaatioita.

Vieraita esityksessä ottaa vastaan Marjo Stenius.

 

****

Teos on kannanotto katoavan paikan puolesta: paikan joka on uhattuna, paikan jota sen menetettyä ei voida korvata. Se on kannanotto hitauden, pitkään kypsyvien ajatusten ja tunteiden puolesta, kannanotto kuulumisen ja yhteyden puolesta. 

Klovni Katja Lehtolan jalat. Kuva: Mervi Vainio.

Maksuton teos on koettavissa Oulun taiteiden yönä 16.8. klo 19–21 välisenä aikana. Voit viipyä teoksen äärellä sinulle sopivan ajan. 

Maininkisillalle, josta Luonnoksia -esitykseen voi hypähtää mukaan löytää paikalle näin (kun tulet keskustasta päin Hietasaareen): Käänny Hietasaarentieltä oikealle Vaaskiventielle, kulje rantaa kohti kunnes tulet Maininkipolun kohdalle, käänny siitä oikealle. Kulje Maininkipolkua kunnes tulet sillalle, joka ylittää Mustasalmen. Olet perillä. Tervetuloa!

KATSO VIDEO TÄSTÄ!
Videointi: Oulun kaupungin Nuorten työpajat/Viestinnänpaja
Kuvaustaltiointi: Joel Evälä