Elämän ilon kengät

Vuonna 2016 maalasin tilauksesta valkoisiin kenkiin. Kengät olivat olleet työn tilaajan sisaren hääkengät. 

Kenkien omistaja Merja Männikkö kirjoitti jutun projektista kulttuurilehti Kaltioon. Ja tässä ote hänen blogikirjoituksestaan:

”Kenkään maalattu kuiva lehti on kaunis. Kantapään kohdalla valkoiseen nahkaan ilmestyy myös kuolleita, maatuvia lehtiä. – Ne luovuttavat elämänsä uuteen käyttöön. Se on kasvualustaa uudelle ja ravinteita tulevalle. Kuihtuminen on osa elämää. Eläessäkin meillä voi olla pysähtymisen hetkiä kuin pieniä kuolemia, jolloin käy tyhjyydessä ja kääntyy sisäänpäin vaalean hiljaisessa ulottuvuudessa. Sitä pohtii, mikä on elämässä tärkeintä ja miten haluaa itseään ilmaista. Se on yhä uudelleen oman paikkansa löytämistä ja suunnan ottamista omaa tehtävää kohden, jottei harhautuisi tekemään merkityksettömiä asioita, Kontio totesi.” 

Maalaukset ja valokuvat: Riikka Kontio, 2016. 

Kengät odottavat valkoisina uutta elämää.
Kuolleita ja maatuvia lehtiä tallaantuu  kantapäässä.
Kukinnon eri vaiheet kuuluvat elämään.
Sisarkengässä on jotain samaa, jotain erilaista.
Pohjat vastakkain.
Sisarukset yhdessä. Elämän iloa!